GET /kore/v1/school_type/?format=api
HTTP 200 OK
Allow: GET, HEAD, OPTIONS
Content-Type: application/json
Vary: Accept

{
    "count": 31,
    "next": "https://api.hel.fi/kore/v1/school_type/?format=api&limit=20&offset=20",
    "previous": null,
    "results": [
        {
            "id": 20,
            "name": "reaalikoulu",
            "description": "1872-1883 2 tai 5-vuotinen oppikoulu, jossa klassillisten oppikoulujen latinapainotuksen sijaan painotettiin matematiikkaa ja nykykieliä. Koulujen oppilasmäärät olivat pieniä, sillä niistä ei päässyt lyseoon eikä yliopistoon."
        },
        {
            "id": 4,
            "name": "kansalaiskoulu",
            "description": "1958-1977 2lk, kansakoulun jälkeinen koulu, jossa keskityttiin ammatilliseen esivalmennukseen ja asuinseudun elinkeinoelämään tutustumiseen. Aiemmin tehtävää hoitivat jatkokoulut. Peruskoulu-uudistuksessa kansalaiskoulut muutettiin yläasteiksi."
        },
        {
            "id": 23,
            "name": null,
            "description": null
        },
        {
            "id": 31,
            "name": "korkeakoulu",
            "description": "Oppilaitos, jossa annetaan korkeinta tieteellistä tai ammatillista opetusta ja harjoitetaan tieteellistä tutkimusta. Korkeakoulu käsittää tieteelliset ja taiteelliset yliopistot sekä korkeakoulut."
        },
        {
            "id": 5,
            "name": "oppikoulu",
            "description": "1829-1977. Keskikoulusta ja lukiosta koostuva koulu, johon haettiin pääsykokeilla useimmiten kansakoulun 4. luokalta. Maksullinen koulu, joissa oli vapaaoppilaskiintiöt. 1977 oppikoulut luovuttautuivat kunnallisiksi kouluiksi tai jäivät yksityisiksi."
        },
        {
            "id": 12,
            "name": "valmistava koulu",
            "description": "1870- 1977 Yksityinen kansakoulun alimpien luokkien kanssa rinnakkainen koulu, josta pyrittiin oppikouluun. Valmistavat koulut olivat usein pieniä ja eniten niitä oli Helsingissä 1900-luvun alkuvuosikymmeninä."
        },
        {
            "id": 25,
            "name": null,
            "description": null
        },
        {
            "id": 16,
            "name": "apukoulu",
            "description": "1903-1970, Kansakoululaitoksen osana toimiva koulu, joka oli tarkoitettu oppilaille, jotka eivät  oppimisvaikeuksien tai erityisen tuen tarpeen vuoksi pärjänneet yleisessä kansakoulussa. Ks. Erityiskoulu."
        },
        {
            "id": 21,
            "name": "alkeiskoulu",
            "description": "1550-luvulta 1800-luvun alkuun asti alkeiskoulu oli Helsingin ainoa koulutyyppi. Alkeiskouluissa annettiin nimenä mukaisesti alkeisopetusta. 1900-luvun alussa valmistavat koulut ja kansakoulun yleistyminen korvasi alkeiskoulut."
        },
        {
            "id": 11,
            "name": "lukio",
            "description": "Peruskoulun jälkeen suoritettava yleissivistävä koulu, jonka päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Antaa valmiuden hakea korkeakouluun. Ennen vuotta 1977 lukiolla tarkoitettiin oppikoulun kolmea ylintä luokkaa."
        },
        {
            "id": 6,
            "name": "keskikoulu",
            "description": "1914-1977 Oppikoulun alajakso tai erillinen koulu, joka tavallisesti pohjautui kansakoulun 4. luokan oppimäärään. 1977 keskikoulut joko luovuttautuivat kunnallisisksi yläasteiksi tai jäivät yksityisiksi peruskoulun yläastetta korvaaviksi kouluiksi."
        },
        {
            "id": 24,
            "name": "sairaalakoulu",
            "description": "Sairaalakoulussa annetaan lapsille ja nuorille opetusta sairaalassa oloa vaativien hoitojaksojen ajan. Useimmiten sairaalakoulun oppilaina ollaan lyhyitä aikoja, mutta tarpeen vaatiessa sairaalakoulussa voi suorittaa koko oppivelvollisuuden."
        },
        {
            "id": 18,
            "name": "iltalukio",
            "description": "Iltalukiossa voi suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon iltaisin työn ohessa.  Ennen vuoden 1977 peruskoulu-uudistusta vastaavaa tehtävää hoitivat oppikoulujen iltalinjat."
        },
        {
            "id": 9,
            "name": "yläaste",
            "description": "1977-1999, Peruskoulun 7-9 luokka. Peruskoulu-uudistuksessa keskikoulut ja kansalaiskoulut muutettiin peruskoulun yläasteiksi.  Vuodesta 1999 lähtien virallinen termi on yläkoulu, mutta myös muotoa peruskoulun yläasteen koulu käytetään."
        },
        {
            "id": 13,
            "name": "jatkokoulu",
            "description": "1882-1958 2lk  Oppilaitos kansakoulun käyneille, jotka eivät jatkaneet opintojaan. Vuoden 1921 oppivelvollisuuslaista lähtien pakollinen. Opetus tähtäsi kansakoulukurssin syventämiseen sekä sisälsi käytännöllisammatillista opetusta. Ks. Kansalaiskoulu"
        },
        {
            "id": 2,
            "name": "alakansakoulu",
            "description": "1867-1958 Kansakoulun kaksi ensimmäistä vuosiluokkaa, jossa annettiin alkeisopetusta. Vuodesta 1958 peruskoulu-uudistukseen 1977 asti kansakoulu oli yhtenäinen, eikä sitä enää jaettu ala- ja yläkansakouluun."
        },
        {
            "id": 8,
            "name": "ala-aste",
            "description": "1977-1999 Peruskoulun 1-6 vuosiluokka. 1999 lähtien peruskoulussa ei ole ollut jakoa ala- ja yläasteeseen. Vuodesta 1999 lähtien virallinen termi on ollut alakoulu, mutta myös muotoa peruskoulun ala-asteen koulu käytetään."
        },
        {
            "id": 1,
            "name": "kansakoulu",
            "description": "1858-1977 6 lk, maksuton perusopetusta antava koulu. Vuoden 1866 kansakouluasetuksesta lähtien kaupungeissa asuville 8–14-vuotiaille lapsille tuli tarjota perusopetusta. Kansakoulusta saattoi hakea oppikouluun ja ammattikouluun."
        },
        {
            "id": 17,
            "name": "ammattikoulu",
            "description": "Käytännölliseen ammattiin valmistava koulu. Ammattikoulut yleistyivät 1800-luvun lopulla, koulut olivat usein pieniä ja toimivat vain lyhyen aikaa. Peruskoulu-uudistuksen myötä ammattikouluja on yhdistetty suuriksi oppilaitoksiksi."
        },
        {
            "id": 3,
            "name": "yläkansakoulu",
            "description": "1869-1958, 4 lk. Kansakoulun 3. - 6. luokka joissa annettiin yleisivistävää opetusta. Vuodesta 1921 lähtien yläkansakoulussa annettiin oppivelvollisuusopetusta. Vuonna 1958 erillisistä ylä- ja alakansakouluista muodostettiin yhtenäisiä kansakouluja."
        }
    ]
}