GET /linkedevents/v0.1/event/helsinki:aghs5363l4/?format=api
HTTP 200 OK
Allow: GET, PUT, PATCH, DELETE, HEAD, OPTIONS
Content-Type: application/json ;utf-8
Vary: Accept

{
    "id": "helsinki:aghs5363l4",
    "location": {
        "@id": "http://api.hel.fi/linkedevents/v0.1/place/tprek:21242/?format=api"
    },
    "keywords": [
        {
            "@id": "http://api.hel.fi/linkedevents/v0.1/keyword/helsinki:aghb356l6q/?format=api"
        },
        {
            "@id": "http://api.hel.fi/linkedevents/v0.1/keyword/yso:p3670/?format=api"
        },
        {
            "@id": "http://api.hel.fi/linkedevents/v0.1/keyword/yso:p5121/?format=api"
        }
    ],
    "registration": null,
    "super_event": {
        "@id": "http://api.hel.fi/linkedevents/v0.1/event/helsinki:aggpz665sq/?format=api"
    },
    "event_status": "EventScheduled",
    "type_id": "General",
    "external_links": [],
    "offers": [
        {
            "is_free": true,
            "price": null,
            "info_url": {
                "fi": "",
                "sv": "",
                "en": ""
            },
            "description": null
        }
    ],
    "data_source": "helsinki",
    "publisher": "ytj:0586977-6",
    "sub_events": [],
    "videos": [],
    "in_language": [],
    "audience": [],
    "created_time": "2024-04-30T12:17:02.324846Z",
    "last_modified_time": "2024-04-30T12:17:02.324868Z",
    "date_published": null,
    "start_time": "2024-05-16T21:01:00Z",
    "end_time": "2024-11-01T21:59:00Z",
    "custom_data": null,
    "environmental_certificate": null,
    "environment": null,
    "audience_min_age": null,
    "audience_max_age": null,
    "super_event_type": null,
    "deleted": false,
    "maximum_attendee_capacity": null,
    "minimum_attendee_capacity": null,
    "enrolment_start_time": null,
    "enrolment_end_time": null,
    "local": false,
    "replaced_by": null,
    "short_description": {
        "fi": "Kansalliskirjaston ja Hotelli- ja ravintolamuseon yhteistyönä syntynyt näyttely lähestyy ruokakulttuuria kahdesta näkökulmasta",
        "sv": "Utställningen som uppkommit i samarbete mellan Nationalbiblioteket och Hotell- och restaurangmuseet närmar sig matkulturen ur två perspektiv",
        "en": "Created collaboratively by the National Library and the Hotel and Restaurant Museum, the exhibition explores food culture "
    },
    "info_url": {
        "fi": "https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/tapahtumat/tulossa-syomaan",
        "sv": "https://www.kansalliskirjasto.fi/sv/evenemang/oppnas-snart-maltid",
        "en": "https://www.kansalliskirjasto.fi/en/events/coming-soon-dinner-time"
    },
    "description": {
        "fi": "<p>Kansalliskirjaston ja Hotelli- ja ravintolamuseon yhteistyönä syntynyt näyttely lähestyy ruokakulttuuria kahdesta näkökulmasta: tarkastelemalla mitä keittokirjat kertovat ruoasta ja sen laittajista eri aikoina sekä luomalla katsauksen suomalaisen ravintolakulttuurin historiaan.</p><p>Ruoanlaittotaitoa on opetettu kodeissa kautta aikojen. Reseptit ovat siirtyneet sukupolvilta toisille esimerkin kautta. Parhaat kokit ovat jakaneet osaamistaan sekä opettamalla nuorempiaan, että tarjoamalla tuotoksiaan.</p><p>Ravintoloissa ruokailu on arkipäiväistynyt vuosien saatossa – enää ei tarvita juhlatilaisuutta, jotta ravintolaan voi mennä syömään. Ruoanlaittoa opetetaan koti- ja ravintolakeittiöiden ohella oppilaitoksissa ja kursseilla. &nbsp;</p><p>Ruoan mainonta painottui 1950-luvulla usein tuotteisiin, joilla voitiin helpottaa perheenäitien työtä keittiössä. Ruokakulttuurin ja -ainesten uudet tuulet näkyvät nopeasti mainonnassa, samoin kuin ihmisten asenteet ruokaa kohtaan. Kotimainen ruoka on nostettu jo varhain jalustalle, viime vuosikymmenten ilmiöt ovat olleet luomu- ja lähiruoka.</p><p>&nbsp;</p><p>Kansalliskirjasto</p><p>17.5.-1.11.2024</p><p>&nbsp;</p><p>Esillä oleva kokonaisuus täydentää Tiedemuseo Liekin näyttelyä <a href=\"https://www.helsinki.fi/fi/tiedemuseo-liekki/nayttelyt/ruokaa-kaikille\">Ruokaa kaikille</a></p>",
        "sv": "<p>Utställningen som uppkommit i samarbete mellan Nationalbiblioteket och Hotell- och restaurangmuseet närmar sig matkulturen ur två perspektiv: genom att granska vad kokböcker berättar om maten och dess tillredare under olika tider, och genom att bjuda på en översikt av den finländska restaurangkulturens historia.</p><p>I alla tider har man lärt sig hemma hur matlagning går till. Recept har gått vidare från generation till generation genom att visa exempel. De bästa kockarna har delat med sig av sina kunskaper både genom att lära yngre och genom att bjuda på vad de lagat.</p><p>Under årens lopp har det blivit allt mer vardagligt att gå på restaurang. Det krävs inte längre festliga tillfällen för att äta på restaurang. Matlagning får man lära sig inte bara i hem- och restaurangkök, utan också på läroanstalter och på kurser.&nbsp;</p><p>På 1950-talet fokuserade matreklamen ofta på produkter som kunde underlätta hemmafruarnas arbete i köket. Nya trender inom matkultur och ingredienser, liksom människors inställning till mat, syns snabbt i reklamen. Inhemsk mat sattes redan tidigt upp på piedestal, nya fenomen under de senaste årtiondena är ekologisk mat och närproducerad mat.</p><p>&nbsp;</p><p>Nationalbiblioteket</p><p>17.5.-1.11.2024</p><p>&nbsp;</p><p>Helheten som visas kompletterar Vetenskapsmuseet Lågans utställning <a href=\"https://www.helsinki.fi/sv/vetenskapsmuseet-lagan/utstallningar/mat-till-alla\"><i><strong>Mat till alla</strong></i></a></p>",
        "en": "<p>Created collaboratively by the National Library and the Hotel and Restaurant Museum, the exhibition explores food culture by examining what cookery books issued at different times tell about food and the people who cook, and reviewing the history of Finnish restaurant culture.</p><p>Cooking skills have always been learned at home. Recipes have been passed down to younger generations by example. The best cooks have shared their expertise by both teaching the younger generation and serving their culinary creations.</p><p>Over the years, it has become more common for Finns to eat in restaurants. Now people no longer need a special occasion to eat out, festive meals have become everyday occasions with lunch vouchers. Cooking is taught in not only home and restaurant kitchens, but also schools and courses.&nbsp;</p><p>In the 1950s food advertising often focused on products that could make cooking easier for women with children. Advertisers have always been quick to identify new trends in food culture and ingredients as well as changing attitudes to food. While the quality of food produced in Finland has long been praised, the focus in recent decades has shifted to organic and local food.</p><p>&nbsp;</p><p>National Library of Finland</p><p>17.5.-1.11.2024</p><p>&nbsp;</p><p>The exhibition supplement the &nbsp;<a href=\"https://www.helsinki.fi/en/helsinki-university-museum-flame/exhibitions/food-all\">Food for All</a> exhibition at Helsinki University Museum Flame</p>"
    },
    "name": {
        "fi": "Syömään!",
        "sv": "Måltid!",
        "en": "Dinner Time!"
    },
    "provider": {
        "fi": "Kansalliskirjasto",
        "sv": "Nationalbiblioteket",
        "en": "National Library"
    },
    "location_extra_info": {
        "fi": "",
        "sv": "",
        "en": ""
    },
    "provider_contact_info": null,
    "@id": "http://api.hel.fi/linkedevents/v0.1/event/helsinki:aghs5363l4/?format=api",
    "@context": "http://schema.org",
    "@type": "Event/LinkedEvent",
    "image": "http://api.hel.fi/linkedevents/media/images/20140612_2000__MG_7402_4149.jpg"
}